Gemeente Visit Geraardsbergen

Dag van de Geraardsbergse Mattentaart

Zondag 22 april is het weer zover: dan viert Geraardsbergen haar mattentaart!

Dit jaar kom je meer te weten over ons favoriete streekproduct in een heuse studiedag rond ‘de Geraardsbergse’, als eindpunt van het project ‘De Geheimen van de Mattentaart’ dat startte in 2016.

Saaie boel? Wel integendeel! Het dagprogramma zit zoals gewoonlijk weer propvol om aan alle smaken te voldoen, en dat mag je deze keer letterlijk nemen. We starten met de traditionele Kapittelzitting van de Broederschap van de Geraardsbergse mattentaart. Aansluitend daarop kan je een panelgesprek rond streekproducten bijwonen en ontdekken hoe lokale producenten hun product tot een succesverhaal maken. Moderator is niemand minder dan Fatma Taspinar, die over de middag ook te beluisteren zal zijn in een live radioshow van radio MIG.

Na de middag kan je luisteren naar het verhaal van ‘neuzekesman’ Carl De Meester. Wil je meer te weten komen over de Geraardsbergse mattentaart? Dat kan tijdens de Vertelwandeling die start om 14u. Laat je begeesteren door de ambachtelijke kennis en kunde in het panelgesprek ‘De Passie van de Makers’ of doe mee met een heuse blindproeverij en kom erachter wat nu écht jouw lievelingsmattentaart is. Wie geluk heeft kan misschien zelfs proeven van een ‘mattentaart-avant-la-lettre’: het is nog steeds ‘950 jaar stadskeure’, dus bekijken we ook de voorloper van ons streekproduct.

Ook de gekende animatie blijft niet uit! Wandelfanaten kunnen meedoen met de 35ste Mattentaartentocht van de Padstappers. Vroege vogels kunnen tussen 8u en 10u genieten van een (h)eerlijk fair-trade ontbijt verzorgd door de Oxfam Wereldwinkel en georganiseerd door de Noord-Zuidkoepel van Geraardsbergen (prijs € 5, inschrijven verplicht via samenleving@geraardsbergen.be). Ook de streekproductenmarkt is terug van de partij, en uiteraard mogen de traditionele demonstraties niet ontbreken. We sluiten tenslotte af met de gebruikelijke Mattentaartenworp. Misschien vang jij de winnende mattentaart?

Deel deze pagina

Dienst Toerisme

Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be

Vandaag

open 10.00-17.00 uur

Morgen

open 10.00-17.00 uur

Volg ons