Gemeente Visit Geraardsbergen

De Populier van Hier

De populier is dè boomsoort die sinds de 19e eeuw ontegensprekelijk verbonden is met Geraardsbergen. De luciferindustrie, het vroegere ‘populiereninstituut’ van Swedish Match, de vele aanplantingen met populier, het woonzorgcentrum ‘de populier’… zijn daar getuige van.

Nog steeds wordt er aan het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) te Geraardsbergen onderzoek verricht naar snelgroeiende populieren. Hout van populier is namelijk niet alleen geschikt voor het maken van lucifers, maar wordt ook gebruikt voor het maken van zaaghout, fruitkisten, meubels, binnenbekleding van boten en mobilhomes, vakantiehuisjes,…

Wil je meer weten over de populier? Een gids neemt je mee langsheen de populieren aanplantingen in en rond de INBO boomkwekerij te Grimminge, maakt je wegwijs in het onderzoek naar snelgroeiende populieren en leert je de verschillende populierensoorten herkennen. Ook kom je te weten hoe de namen van verschillende populieren (o.a. hunnegem, beaupré, boelare, muur, vesten en oudenberg), Geraardsbergen op de wereldkaart gezet hebben.

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-16.00 uur
Morgen
open 10.00-16.00 uur
Volg ons