Gemeente Visit Geraardsbergen

Oktober

Opening 7 oktober, Binnenstad, gratis brochures in het Toeristisch Infokantoor.

Naar aanleiding van 950 jaar stadskeure stelt de Stad Geraardsbergen haar unieke kunstpatrimonium tentoon. 125 werken, die een periode van 1450 tot 1950 bestrijken, worden uit hun verborgenheid gehaald en in de publieke ruimte gedrapeerd. Prints van de werken zullen hangen op muren van private woningen en publieke panden, kriskras door Geraardsbergen en haar deelgemeenten. Twee maanden lang, van 7 oktober t.e.m. 25 november, zal het kunstpatrimonium dus het straatbeeld kleuren.

De historische kunstwerken komen plots in een geheel nieuwe, actuele context terecht. Zo vertellen ze niet alleen meer de (kunst)geschiedenis van de stad, maar worden ze ook een commentaar op de stad vandaag. Daarenboven wordt klassieke ‘museumkunst’ plots street art, toegankelijk voor iedereen. De plaatselijke bewoner zal vertrouwde plekjes plots anders zien; de toerist ontdekt de stad van de Muur langs 125 muren.

Elk weekend zijn er geleide wandelingen door de curatoren en stadsgidsen. Maar bezoekers kunnen er ook individueel op uit trekken: zo is er op de toeristische dienst een infobrochure met plattegrond beschikbaar en wordt op 7 oktober ook een digitaal platform met wandel- en fietsroutes en een zoekwedstrijd gelanceerd.

Curatoren: Arne De Winde, Lieven Van Speybroeck & Eva Vermeiren

Overzicht locaties

Rondleidingen (van 7/10 t.e.m. 11/11), voor max. 25 pers.: elke zaterdag en zondag, en op 1 en 2 november, 14 uur. Verplichte inschrijving via toerisme@geraardsbergen.be.

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-14.00 uur
Morgen
open 10.00-14.00 uur
Volg ons