Gemeente Visit Geraardsbergen

Saviour/Scar tissue - Klaas Bullyncks

Klaas Bullynck

Klaas Bullynck is een beeldend kunstenaar die werd geboren in Oostende in 1974. Zijn oeuvre raakt diep in de menschelijke psyche. Zijn werk ontstaat vanuit het onderzoek naar onze collectieve verwaandheid en egocentrisme en maakt daarin de verbinding met wat de Grieken 'Hybris' noemen: een brutaliteit tegen de goddelijke wereldorde.

Zijn beelden maken de connectie tussen onze zelfgenoegzaamheid en het lijden dat daaruit ontstaat. Onze onmacht en machteloosheid om alles naar onze hand te zetten. Bullyncks werken vertalen zich in apocalyptische gruwelvisioenen, zondvloed, dood en verval. Hiermee probeert hij de grootheidswaan van de mens aan de kaak te stellen.

Saviour/Scar tissue

Saviour/Scar tissue is een symbool voor de persoon die Klaas heeft opgevist uit de Atlantische Oceaan. Een rugvin van een reddende engel/imaginair zeedier. De ene kant is geblutst en gebuild, vol littekens en gezwel. De realiteit van het opgroeien en het leven tout court. De andere kant is spiegelglad en staat voor de wereld die ons wordt voorgespiegeld op velerlei manieren. De wereld waar verzekeringen, banken en werkgevers naar streven.

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-16.00 uur
Morgen
open 10.00-16.00 uur
Volg ons