Gemeente Visit Geraardsbergen

Tentoonstelling Koenraad Tinel: Crux (SEP - NOV)

Koenraad Tinel, geboren in 1934 in Gent in een kunstenaarsmilieu, begint al heel vroeg te tekenen en piano te spelen. In 1944 vluchtten zijn ouders met hem naar Duitsland. Vandaag 83 jaar oud staat Koenraad Tinel onverminderd midden in het leven én de wereld.

CRUX is een tentoonstelling waarin Koenraad Tinel een mythische boog spant tussen zijn persoonlijke odyssee en de wereldbrand die vandaag mensen op de vlucht jaagt.

De verlaten en verwaarloosde salons in het Abtenhuis vormen de perfecte setting voor een beeld als Tiresias, ‘de blinde ziener’ genoemd naar de Thebaan uit de Griekse mythologie, die door Hera met blindheid werd gestraft, maar ter compensatie de gave van ‘ziener’ kreeg. Met CRUX versterkt Koenraad Tinel opnieuw het louterende karakter van zijn oeuvre. 

De expo is open elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur tijdens de maanden september, oktober en november. Alle andere dagen op afspraak. 

Tickets kosten € 7 of € 5 voor studenten en groepen vanaf 10 personen. Kinderen jonger dan 18 jaar hebben vrije toegang. 

 

Deel deze pagina

Dienst Toerisme

Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be

Vandaag

open 10.00-17.00 uur

Morgen

open 10.00-17.00 uur

Volg ons