Gemeente Visit Geraardsbergen

Toerisme & Corona

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen neemt nieuwe maatregelen om het coronavirus te stoppen. (laatste update: 22 november 2021)

Toeristisch Infokantoor 

Het Toeristisch Infokantoor is doorlopend open, de toiletten zijn toegankelijk. Het Manneken Pis Museum is zonder reservatie te bezoeken. 

Openingsuren infokantoor en Manneken Pis museum: 
Maandag tot zondag en feestdagen: doorlopend open van 10 tot 17 uur. 

Veiligheidsmaatregelen bezoek infokantoor: 

  • Mondmasker verplicht 
  • Handen ontsmetten bij het binnenkomen
  • Afstand houden van andere bezoekers (1,5 meter)
  • Maximum 10 bezoekers tegelijk
  • Bij voorkeur betalen met bancontact. 

-

Wat te doen in Geraardsbergen?

-

Gegidste rondleidingen

GIDSACTIVITEITEN BINNEN

  • Gidsactiviteiten in een binnenruimte met maximum 25 personen (50 personen voor ‘statische’ gidsactiviteiten) voor zover het gebouw dit toelaat op vlak van geldende maatregelen omtrent de beschikbare ruimte en een goede verluchting en/of ventilatie. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

  • Kinderen en jongeren in vrijetijdsverband: In het kader van een georganiseerd vrijetijdsaanbod zijn gidsactiviteiten binnen toegestaan voor maximum 25 personen ( voor ‘statische’ gidsactiviteiten) personen zonder leeftijdsbeperking (de begeleiding niet meegeteld), voor zover het gebouw dit toelaat op vlak van geldende maatregelen omtrent de beschikbare ruimte en een goede verluchting en/of ventilatie.

GIDSACTIVITEITEN BUITEN

  • Gidsactiviteiten in openlucht met maximum 25 personen (50 personen voor ‘statische’ gidsactiviteiten) personen van ouder dan 12 jaar zijn toegestaan, inclusief de gids. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
  • Kinderen en jongeren in vrijetijdsverband: In het kader van een georganiseerd vrijetijdsaanbod zijn gidsactiviteiten toegestaan voor maximum 100 personen voor ‘statische’ gidsactiviteiten zonder leeftijdsbeperking, de begeleiding niet meegeteld. 

-

Overnachten in Geraardsbergen 

Alle logiesvormen (hotels, B&B’s, hostels, vakantiewoningen, campings, vakantieparken, camperterreinen, enz.) zijn open. Er gelden geen capaciteitsbeperkingen voor een vakantiewoning, hotelkamer, gastenkamer of individuele verhuureenheid.

Ook voor grotere vakantiewoningen en hostels (met meer dan 15 slaapplaatsen) geldt er geen capaciteitsbeperking, op voorwaarde dat respectievelijk het specifieke protocol voor de grote vakantiewoningen en het specifieke protocol voor de hostels wordt gerespecteerd. Deze protocollen leggen een aantal bijkomende maatregelen op voor grotere gezelschappen. 

Ook de gemeenschappelijke faciliteiten en de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen in of op een logies (zoals bv. de sanitaire blokken op een camping, de gemeenschappelijke badkamer in een B&B, enz.), de terrassen en de binnenruimtes van restaurants en bars in een logies mogen open.

-

Bereikbaarheid diensten

De diensten Toerisme, Cultuur, Erfgoed en Feestelijkheden zijn telefonisch en digitaal te bereiken. Informatie kan ook telefonisch of digitaal aangevraagd worden om het aantal bezoekers te beperken.

Toerisme: toerisme@geraardsbergen.be 054 43 72 92

Cultuur: cultuur@geraardsbergen.be 054 43 72 87

Erfgoed: jan.coppens@geraardsbergen.be 054 43 72 86

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons