Gemeente Visit Geraardsbergen

Top 10 To Do

Plan je binnenkort een uitstapje naar Geraardsbergen? Met deze 10 tips wordt het een dag om nooit meer te vergeten!
1. Beklim de Muur

Met zijn lengte van 1075m, zijn steile helling en zijn horizontale kasseien is de Muur een echte klassieker in de Vlaamse wielergeschiedenis! Wie de muur beklimt, wordt ook beloond want bovenaan de top heb je een spectaculair uitzicht over de streek.

2. Bezoek het oudste Manneken Pis van België

Dagelijks staan een honderdtal toeristen in Brussel aan het verkeerde Manneken Pis want het oudste van België staat in Geraardsbergen. Ook het Manneken Pis Museum is zeker een bezoekje waard!

3. Proef de enige echte mattentaart

Geraardsbergen is naast de stad van de Muur en Manneken Pis ook de ‘Mattentaartenstad’. Geen enkele passant of toerist kan Geraardsbergen verlaten zonder dit overheerlijke gebakje te hebben geproefd.

4. Leef je uit in de Gavers

Op stap met de kinderen, weg met de fiets of gewoon rustig wandelen? Dan is Provinciaal Domein De Gavers de ideale bestemming! De 20ha grote vijver, de bossen, wandel- en fietspaden zorgen voor een groene omgeving waar je kan genieten van de rust.

5. Geniet van het panorama in het Grupellopark

Het Grupellopark loopt gelijk met de Muur en is daardoor ook meteen het steilste park van Vlaanderen. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de binnenstad. Je kan er ook het imposante vergulde Heilig Hartbeeld bewonderen.

6. Sla een balletje en ontdek de stad

Wil je Geraardsbergen op een originele manier verkennen? Dat kan met City Golf! Terwijl je een balletje slaat met vrienden of collega’s, vertelt een begeleider leuke weetjes over de stad.

7. Wandel door het Raspaillebos

Het Raspaillebos is een sprookjesachtig stukje natuur op de flanken van de Bosberg. Dit gebied heeft voor ieder wat wils: een bos met kleurrijke bloemtapijten, een golvend landschap en verbluffende vergezichten.

8. Leer meer over de geschiedenis van onze stad

Geraardsbergen heeft een rijke geschiedenis. Onze gidsen nemen jullie graag mee op pad voor een begeleid bezoek aan onze historische stad. 

9. Fiets door de prachtige Vlaamse Ardennen

Geen betere manier om De Vlaamse Ardennen te verkennen dan met de fiets! De beklimmingen zijn vaak echte kuitenbijters. Onderweg kan je uitblazen en genieten van het prachtige landschap.

10. Ontdek onze natuurreservaten

Trek je wandelschoenen aan en maak kennis met onze prachtige natuurreservaten. De wandelroutes zijn 20 tot 25 km maar kunnen ook ingekort worden tot kleinere lussen. Naast natuur kom je ook landelijk erfgoed van onze regio tegen. Je hoeft er zelfs de wagen niet voor te nemen. De uitgestippelde wandelingen gaan van station tot station. 

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 02 05 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-16.00 uur
Morgen
open 10.00-16.00 uur
Volg ons