Gemeente Visit Geraardsbergen

Wandelroutes buurgemeenten

Bierbrouwer wandelroute

De Bierbrouwerroute bestaat uit twee wandellussen. De groene lus start aan de kerk van Edelare, de blauwe op het dorpsplein van Mater. In het dorpscentrum van Volkegem raken de trajecten elkaar, zodat je ze kan combineren tot één grote wandeling. Maak kennis met de allermooiste plekjes, steegjes en panorama's in de Vlaamse Ardennen rond Oudenaarde. De naam verwijst naar de talrijke brouwerijen en is ook een eerbetoon aan Adriaen Brouwer. 

Afstand: 11 en 12 km 
Vertrekpunt: Edelare of Mater

Prijs: € 2,00


Zwalmbronnen

Deze route in Oudenaarde volgt en kruist de loop van een aantal beekjes, die samen de bovenloop van de Zwalm vormen. Het is een rustige wandeling door een groen en heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten. 

Afstand: 9 km
Vertrekpunt: Opbrakel (Sint-Martinuskerk)

Prijs: € 2,00


Kartuizer wandelroute

Wandeling langs landelijke wegen met prachtige uitzichten. Via het schilderachtige dorpslein van Hemelveerdegem, gedomineerd door de Romaanse Sint-Jan-de-Doperkerk, kom je in het kleine gehucht Gemeldorp terecht. Door smalle weggetjes wandel je terug naar Sint-Martens-Lierde. 

Afstand: 10 of 14 km 
Vertrekpunt: kerk Sint-Martens-Lierde

Prijs: € 2,00


Kordaal wandelroute

Voorbij de kerk van Nokere volgen je een kerkwegel en wandel je verder door het natuurreservaat Kordaalbos. Het bos wordt doorkruist door een sterk meanderende beek en herbergt een schat aan planten en dieren. Een pad brengt je naar het kasteel de Bonneval en het prachtige kasteel Casier met een schitterend kasteelpark, inclusief vijver en omwalling. Het Nokerse landschap is uniek met zijn verspreide bosjes, houtkanten, knotbomenrijen en gemengde hagen. 

Afstand: 3 of 6 km 
Vertrekpunt: Dorpscentrum Nokere (deelgemeente Kruishoutem)

Prijs: € 2,00


Wandelen met een + 

Speciaal voor mensen die er vanwege een beperking moeilijk(er) een dagje op uit kunnen trekken, ontwikkelde Toerisme Oost-Vlaanderen deze brochure met 5 toegankelijke wandellussen. Ook voor wie op een comfortabele manier met de kinderwagen op stap wil, zijn deze lussen prima geschikt. Ze lopen (meestal) langs verharde, brede paden en zijn veelal uitgerust met toegankelijke voorzieningen en voldoende rustpunten onderweg. 

  • Donkmeer wandelroute - Berlare (5 km)
  • Siesmeers- en Zuidlede wandelroute - Wachtebeke/Moerbeke (4,5 km)
  • Molsbroek-Buylaers wandelroute - Lokeren (6 of 11 km)
  • Doornhammeke wandelroute - Zevergem/De Pinte (5,6 km)
  • Roomacker wandelroute - Tielrode/Temse (4,5 km)

Prijs: € 3,00

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons