Gemeente Visit Geraardsbergen

biZAR Kunstroute

De biZAR kunstroute is afgeleid van het bijvoeglijk naamwoord 'bizar'. 'bi' verwijst naar zowel de kunst- als de wandelroute en 'ZAR' zijn de beginletters van het dorp Zarlardinge. Zarlardinge wordt gekenmerkt door een kleine dorpskom met daaromheen een agrarisch landschap, omheind door populieren en knotwilgen. De combinatie van kunst op verschillende locaties, landelijke paden, veldwegels en verrassende vergezichten zorgt voor een unieke wandelervaring.

In de eerste plaats was de kunstroute gemaakt voor de inwoners van Zarlardinge maar werd zo gesmaakt dat de wandeling uitgegroeide tot een fenomeen. De route bestaat uit twee lussen: de eerste lus met de kunstwerken is vier kilometer lang en kan gecombineerd worden met een tweede lus (biZAR plus) van drie kilometer die voornamelijk door de natuur gaat. De kerk in Zarlardinge is het vertrekpunt. De folders met plannetje zijn gratis te verkrijgen achteraan in de kerk of in de lokale horecazaken van Zarlardinge.

Afstand: 8 km (kunstroute 5 km en een bijkomende lus 3 km)
Vertrekpunt: Kerk Zarlardinge
Prijs: Gratis

De kaartjes kan je krijgen in het Toeristisch Infokantoor op de Markt in Geraardsbergen of achteraan in de Kerk van Zarlardinge. Downloaden kan onderaan deze pagina. 

Preview: benieuwd welke kunstwerken je onderweg tegenkomt? Bekijk een overzicht hier

Meer info: https://www.facebook.com/biZAR2020/

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons