Gemeente Visit Geraardsbergen

biZAR Kunstroute

Ontdek wandelend meer dan 50 permanente en tijdelijke kunstwerken tijdens BiZAR 2022. De combinatie van kunst, natuur en verrassende vergezichten maakt deze route echt uniek. De naam is afgeleid van het woord 'bizar'. 'bi' verwijst naar zowel de kunst- als de wandelroute en 'ZAR' zijn de beginletters van het dorp Zarlardinge.

De tijdelijke kunstwerken zijn te bezichtigen van zondag 26 juni tot en met 2 oktober 2022. De kunstroute met de 25 permanente werken is altijd te bewandelen. 

De bewegwijzerde kunstwandeling is 6 km lang. Je kan ze uitbreiden met een stukje natuurwandeling van 3 km, de biZAR+. Sinds 2022 is er een rolstoelvriendelijke alternatief. Deze route start aan 'De Kleppe' in Everbeek Beneden. 

In het kader van het 10-jarig bestaan is er ook een biZAR-bier gebrouwen. Het bier is verkrijgbaar in de lokale horeca. 

De wandeling is gratis, folders zijn te verkrijgen in het Toeristisch Infokantoor, de kerk van Zarlardinge, de Klappe, de Sanseveria, Il Padrino en 't Kader. 

Praktisch

Afstand: 8 km (kunstroute 5 km en een bijkomende lus 3 km)
Vertrekpunt: Kerk Zarlardinge
Prijs: Gratis

De kaartjes kan je krijgen in het Toeristisch Infokantoor op de Markt in Geraardsbergen of achteraan in de Kerk van Zarlardinge. Downloaden kan onderaan deze pagina. 

Preview: benieuwd welke kunstwerken je onderweg tegenkomt? Bekijk een overzicht hier

Meer info: https://www.facebook.com/biZAR2022

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons