Gemeente Visit Geraardsbergen

biZAR Kunstroute

Ontdek wandelend de meer dan 25 permanente kunstwerken in het pittoreske dorpje Zarlardinge. De combinatie van kunst, natuur en verrassende vergezichten maakt deze route echt uniek. De naam is afgeleid van het woord 'bizar'. 'bi' verwijst naar zowel de kunst- als de wandelroute en 'ZAR' zijn de beginletters van het dorp Zarlardinge.

Oorspronkelijk was de kunstroute bedoeld voor de inwoners van Zarlardinge maar de wandeling werd zo gesmaakt dat ze uitgroeide tot een fenomeen. Je kan kiezen uit twee lussen. De eerste lus met de kunstwerken is 5 km en kan gecombineerd worden met een tweede lus biZAR+ van 3 km.
De wandeling start in de kerk van Zarlardinge, is bewegwijzerd en leidt je door een prachtige natuur.

Om de twee jaar vindt het biZAR kunstevenement plaats. Geïnspireerd door het landschap plaatsen kunstenaars gedurende vier maanden tijdelijk werk. Natuur en kunst versterken elkaar en zorgen voor een originele wandelbeleving.

Praktisch

Afstand: 8 km (kunstroute 5 km en een bijkomende lus 3 km)
Vertrekpunt: Kerk Zarlardinge
Prijs: Gratis

De kaartjes kan je krijgen in het Toeristisch Infokantoor op de Markt in Geraardsbergen of achteraan in de Kerk van Zarlardinge. Downloaden kan onderaan deze pagina. 

Preview: benieuwd welke kunstwerken je onderweg tegenkomt? Bekijk een overzicht hier

Meer info: https://www.facebook.com/biZAR2020/

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons