Slachthuis Den Abattoir van Viane werd in 1948 gebouwd door de familie De Roeck. Den Abattoir kende in de jaren 80 en 90 een grote bedrijvigheid. Het bedrijf kreeg zelfs de Exportstempel 78 en kon daarmee vlees naar het buitenland exporteren. Vanaf 2000 moest er voldaan worden aan bepaalde milieuwetten en liepen de kosten hoog op. De concurrentie met de grote slachthuizen zorgde ervoor dat het financieel moeilijk werd. Op 1 januari 2007 stopte Guy De Roeck als derde generatie en zaakvoerder van den Abattoir van Viane.
13 jaar later, in maart 2020, kreeg Guy een biertje cadeau voor zijn 60ste verjaardag. Hij mocht het bovendien eigenhandig brouwen. De naam sprak voor zich: Abattoir Viane.
Abattoir wordt met passie gebrouwen onder impuls van de jonge generatie De Roeck. Ze willen de herinnering aan het enige slachthuis in de streek met exportstempel nummer 78 levendig houden. Abattoir is een toegankelijk blond bier en wordt gekenmerkt door een matige bitterhop met citrusachtige elementen. Wil je het biertje eens proeven? Bestellen kan via de webshop.