Gemeente Visit Geraardsbergen

De Helix

De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu, stimuleert en ondersteunt educatie en vorming rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Het centrum ontwikkelt innoverende educatieve producten en methodieken voor diverse doelgroepen.

De naam 'De Helix' verwijst naar de structuur van het DNA, de drager van de erfelijke informatie bij alle levende wezens. Het symbool van het centrum is daarom de blauwe spiraal of helix die je aan de parking ziet.

Educatief aanbod

De Helix ontwikkelt innoverende educatieve producten en methodieken voor diverse doelgroepen, zoals klasgroepen, studenten, leerkrachten en docenten, gezinnen, senioren, verenigingen, … Doel? Mensen aanzetten om na te denken over en hen betrekken bij natuur- en milieuthema's dichtbij en verder weg. Zo willen we hen helpen om de juiste keuzes te maken met het oog op een duurzame toekomst.

Publieksactiviteiten

De Helix organiseert regelmatig activiteiten voor een breed publiek van zowel kinderen als volwassenen:

  • Open zondagen: op die dagen staat een bepaald thema in de kijker. Je kunt dan het centrum verkennen, de tentoonstellingen bezoeken, deelnemen aan workshops of geleide wandelingen.
  • Infoavonden: een spreker belicht een specifiek onderwerp.
  • Kinderateliers: tijdens de paas- en zomervakantie kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar er de natuur ontdekken en beleven.
  • Cursussen: andere organisaties geven regelmatig opleidingen in De Helix.
Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 02 05 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-16.00 uur
Morgen
open 10.00-16.00 uur
Volg ons