Gemeente Visit Geraardsbergen

Krakelingen 2021

Krakelingen en Tonnekensbrand, hét dubbelfeest waar de Geraardsbergenaar een jaar lang naar uitkijkt krijgt in 2021 een alternatief programma. Het Krakelingencomité en het Lokaal Bestuur willen deze hoogdag niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Geen Krakelingen en Tonnekensbrand dit jaar maar wel een digitale versie van het feest. Het filmpje is een mix van beelden van vroeger en nu. Zowel de stoet, het visjes drinken, de krakelingenworp als de Tonnekensbrand komen aan bod. Zo kan men toch de sfeer van het dubbelfeest opsnuiven.

Van 15 februari tot 15 maart loopt in het Toeristisch Infokantoor Visit Geraardsbergen de tentoonstelling ‘Krakelingen Leeft’. In het verlengde van de wandeling zullen de vele figuranten in de kijker worden gezet. Naast foto's kan je er ook verschillende attributen uit de stoet bezichtigen. Wil je dit ook niet missen? Reserveer dan hier

Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling kan je deelnemen aan de wedstrijd ‘Win de gouden krakeling’. Voor de verandering zullen niet de pastoor-moderator en het stadsbestuur maar de bezoekers de krakelingen mogen werpen. De jongsten kunnen zich uitleven op een leuk elektrospel waarbij een zilveren juweeltje in de vorm van een krakeling te winnen is.

De krakelingenwandeling ’10 jaar Unesco’ wordt uitgebreid naar een luisterwandeling. De stemmen van Frederika Schollaert en Tim Goditiabois gidsen je met een interessante vertelling langs het parcours. De beelden komen als het ware tot leven. Vanaf 15 februari kan je de wandeling hier downloaden of via de QR-code aan de start in de Gasthuisstraat. 

Ter gelegenheid van de 10-jarige UNESCO erkenning van Krakelingen en Tonnekensbrand geeft de Koninklijke Filatelieclub FILA een postzegel uit. Deze is te verkrijgen in het infokantoor vanaf 21 februari.

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons