Gemeente Visit Geraardsbergen

Krakelingen 2022

Geraardsbergen kan dit jaar opnieuw van Krakelingen genieten, zij het in een andere vorm. Om het feest levendig te houden bij de bevolking werkten de diensten van het lokaal bestuur en het Krakelingencomité een mooi gevuld alternatief programma uit.

Krakelingenwandeling

Waar in de traditionele krakelingenstoet de toeschouwers stilstaan en de figuranten voortbewegen, draaien we nu de rollen om. Op zondag 27 februari van 14 tot 17 uur beelden figuranten in het Abdijpark verschillende scènes uit de krakelingenstoet uit. De bezoekers wandelen tijdens “Krakelingen, vice versa” van scène naar scène. Zowel het traditionele gedeelte als het jaarlijks veranderende thema komen aan bod. In 2020 viel de keuze op “transport”. De technische dienst van het lokaal bestuur maakte toen mooie attributen die we nu graag voor het eerst tonen.

Klank- en lichtshow

Op zaterdag 26, zondag 27 februari en maandag 28 februari wordt van 18 tot 22 uur een interactieve klank- en lichtshow geprojecteerd op de gevel van het Koetshuis (Abdijpark). Ook foto’s en tekeningen van burgers maken deel uit van de projectie. 

Jouw eigen tekening, boodschap of creatie zien verschijnen op het Koetshuis? Dat kan! Wat moet je doen?
👉 Ga naar http://www.geraardsbergen.citypix.be/ en download de tekening. Je kan er ook eentje afhalen in het toeristisch infokantoor Visit Geraardsbergen.
👉 Laat de artiest in jou los.
👉 Breng jouw tekening naar het Toeristisch Infokantoor.
👉 Surf met je gsm naar https://citypix.be/geraardsbergen2022/ en zoek je tekening. Klik op je creatie en je krijgt een QR-code.
👉 Kom met vrienden en familie genieten van het lichtspektakel op 26, 27 of 28 februari in het Abdijpark.
👉 Scan je QR-code aan de kiosk en je tekening wordt geprojecteerd.

Winkeletalages en bakkers

In de winkelstraten worden de etalages mooi versierd. De bakkers delen op zondag gratis krakelingenbroodjes uit. In de woonzorgcentra worden de bewoners dan weer getrakteerd op een krakelingensandwich en kunnen ze genieten van de film die in 2021 gemaakt werd.

Deelnemende bakkers: Broodhuis (Lessensestraat), Dina (Grotestraat), Herregodts (Groteweg), De Krakeling (Lessensetraat), Brood en Banket P&S (Gentsestraat), Rossignol (Brugstraat), Sarlar (Rekestraat), Van Belle (Moerbekeplein), Vandenstorme (Edingseweg), De Vesten (Vesten).

Lessen

De dienst Cultuur voorziet jaarlijks een didactisch lessenaanbod voor de derde graad van het lager onderwijs. Leerkrachten kunnen er zelf mee aan de slag of kunnen ervoor kiezen om een medewerker van het lokaal bestuur op bezoek te laten komen. Dit jaar schreven maar liefst 12 scholen zich in met in totaal 26 klassen.

“Voor onze Geraardsbergenaren is het dubbelfeest Krakelingen en Tonnekensbrand echt iets om elk jaar naar uit te kijken. Jammer genoeg kan dit voor het derde jaar op rij niet doorgaan. Na de krakelingenfilm van vorig jaar pakken we nu opnieuw uit met een leuk alternatief. Er zit voor elk wat wils in dus we hopen dat het programma op heel wat bijval kan rekenen van onze burgers”, zegt schepen van Cultuur Ann Panis.

Winterfoor

De jaarlijkse winterfoor gaat door van 26 februari tot en met 9 maart. 

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons