Gemeente Visit Geraardsbergen

Kunst in Geraardsbergen

Het kunstpatrimonium van onze stad bezit topwerken, daarom openden we recent een heus ‘schilderijenkabinet’. Hoogtijd om deze meesterwerkjes -pakweg gemaakt tussen 1450 en 1950- te ontdekken!

Laat je bekoren door de veelheid aan verhalen die verborgen zitten achter de werken en hun schilders. We brengen de tijdsgeest van toen in verband met vandaag aan de hand van het ludieke, het volkse, het ongewone… we laten modieuze gewaden én portretten spreken. 

Ga met ons op zoek naar het humoristische, het theatrale en/of dramatische in de schilderijen. Verwondering scheppen bij de “Madonna met bloemenkrans” van Frans Francken II of bij het “Hoffelijke gezelschap” van Dirk Hals, ….het zijn slechts enkele voorbeelden.

Een gerechtigheidstafereel in Vlaanderen is zeldzaam, de meeste zijn vernield maar onze stad bezit ‘Het Laatste Oordeel’ van Adriaan Moreels en Pieter Van Boven… ja, we hebben het allemaal!

Een gids brengt je op plaatsen waar je anders geen toegang toe krijgt, zo kijken we met een frisse blik naar de rijke kunstgeschiedenis van Geraardsbergen. 

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 72 89 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-17.00 uur
Morgen
open 10.00-17.00 uur
Volg ons