Gemeente Visit Geraardsbergen

Zeepziederij Zeepkat

Zeepkat is ontstaan uit een zoektocht naar eerlijke, natuurlijke verzorgingsproducten waarvan de samenstelling duidelijk is. Een zestal jaar geleden begonnen de uitbaters hun experiment met het maken van zeep voor persoonlijk gebruik. Aangetrokken tot de ambachtelijke activiteit van het zeepzieden en gesterkt in hun overtuiging dat ook anderen op zoek zijn naar anders en vooral beter, namen ze de stapt het oprichten van Zeepkat. 

Hun keuzes:

  • Terug naar de basis, zonder toevoeging van overtollige mogelijk schadelijke stoffen zoals SLS, parabenen,.... De zepen hebben een verstaanbare, beperkte ingrediëntenlijst, bestaande uit een aantal verzeepte basisvetten/oliën, etherische olie voor de geur eventueel aangevuld met klei, actieve kool of plantaardige poeders. 
  • Geen palmolie. De productie van palmolie wordt door diverse milieuorganisaties scherp bekritiseerd, omdat deze ten koste van het regenwoud gaat. 
  • Geen MICA-kleurstoffen. Dit zijn weliswaar natuurlijke mineralen, gewonnen in mijnen, jammer genoeg vaak door kinderarbeid. 
  • Natuurlijke ingrediënten. De gebruikte grondstoffen zijn hoofdzakelijk biologisch. In de ingrediëntenlijst kun je zien welke biologisch gecertificeerd zijn. De andere ingrediënten zijn ‘food grade’ of in het geval van etherische olie geschikt voor aromatherapie. Zodoende is een hoge graad van kwaliteit gegarandeerd. 
  • Vegan. In al onze zepen maken we enkel gebruik van plantaardige ingrediënten. 
  • Proefdiervrij 
  • Natuurlijke trage productiemethode: coldprocess-methode. Dit betekent dat we het natuurlijke proces tussen oliën/vetten en loog zijn gang laten gaan, zonder toevoeging van bijkomende warmte, waardoor de actieve heilzame werking van de ingrediënten maximaal behouden blijft. Bovendien wordt in de zeep spontaan een bijproduct gecreëerd, namelijk glycerine, een vochtinbrenger. 
  • Minimale verpakking: recycleerbaar of herbruikbaar. Geen plastic. 

De zepen en deodorant zijn herleid tot de essentie, basisingrediënten, zacht en weldadig voor onszelf en de natuur. 

Het bedenken van nieuwe recepten, bereiden van de zeep, maken van zeepmallen, snijden en minimaal ecologisch verpakken van de zeep, alles gebeurt eigenhandig, thuis.
Je kan rechtstreeks - korte keten - kopen via de webshop. Daarbuiten zijn de zepen te koop in een beperkt aantal verkooppunten. Deze staan vermeld op de website.

Deel deze pagina
Dienst Toerisme
Markt z/n 9500 Geraardsbergen Tel.054 43 02 05 toerisme@geraardsbergen.be
Vandaag
open 10.00-16.00 uur
Morgen
open 10.00-16.00 uur
Volg ons